La toga roja

Pub: Diari Ed: primer dia: 26/01/2000 – advocat Josep Maria Loperena.

La seva concepció de la justícia i el seu coratge contra les institucions franquistes va fer demanar a jutge de la perillositat social no aplicar la llei. Enrique Álvarez Cruz considera, a més d’arbitrari, repressió dels drets de la persona. Que la Llei anomena pels homosexuals, invertits; aturats, BA; els demòcrates, subversius; la fam, els captaires i la malcasadas, putes. Tots eren perilloses, i tenint en compte la seva personalitat “viciós, mal vivint i depravats” van a ser internat, sense judici, en “anormal i ssic,” paradisos. Però com hi havia, anaven a la presó. Per prendre possessió, Alvarez Cruz va deixar caure i es va negar a instruir causes més. Manté el seu treball alliberant fins que van sentir el poder judicial, va ser acomiadada.

Ara un altre jutge, Ernesto Alberola, negar la destrucció del resum que, per homosexual, es va instituir a Antoni Ruiz el 1976. Això ha enviat-lo pel seu interès públic a l’arxiu històric de valencià, violant el dret a la intimitat.

Alvarez Cruz creia erròniament que al final de la tirania prevaldria la raó, harmonia i la llibertat de les cadenes de l’esclavitud. Per trencar-lo hauria cremar registres i dispersió les seves cendres sobre la tomba del dictador.