CARTA AMISTOSA AL DIRECTOR DE TV3

Benvolgut Vicent,

Em permeto dirigir-me a tu amb l’ascendent que hem dona el fet d’haver col·laborat conjuntament, ara fa molts anys, en algunes tertúlies televisives i donada la meva condició d’autor de ‘L’espia del violí’, la novel·la que suposadament m’ha plagiat Pilar Rahola i que, de forma absolutament parcial i tendenciosa, han promocionat alguns programes i noticiaris del mitjà que dirigeixes.

Fa pocs dies Olga Miró es va posar en contacte amb l’editorial Efadós per aconseguir el meu número de telèfon. Aquesta senyora em va trucar per convidar-me a anar al seu programa per parlar del meu llibre. Però al cap de 24 hores, em comunicarva que ‘des de dalt’ lli havien prohibit que fes l’entrevista.

Al cap de 48 hores Romà Jori, company de Ràdio Estel i advocat en exercici, es va posar en contacte amb la conductora del programa de TV3 “FAQS”, Cristina Puig. Aquesta va ser la seva resposta textual: “Hola Romà, no és un tema que hagi de resoldre jo. No ens correspon com a programa i no farem cap encarament. El mateix Bernard Hilda reconeix en una ‘Contra’ de La Vanguardia que li va fer Víctor Amela, tot el que la Pilar explica al llibre. Companys de la secció de cultura han parlat amb l’editorial i consideren que les acusacions de plagi no se sostenen per enlloc. Atentament. Cris”

Curiosament ‘els companys de la secció de cultura’ no parlen ni amb mi, ni amb els meus advocats. Ho fan amb l’editorial querellada, i anteposant el seu criteri al del jutge, afirmant ‘que les acusacions no se sostenen enlloc’, Curiosament ‘els companys de la secció de cultura’ no parlen ni amb mi, ni amb els meus advocats. Ho fan amb l’editorial querellada, anteposant el seu criteri al del jutge, en afirmar ‘que les acusacions no se sostenen enlloc’, Un model de pluralisme, objectivitat i imparcialitat. Ara bé, el problema no és aquest. Jo no tinc gens d’interès a sortir a TV3. Però el que no en sembla just és que una col·laboradora de ‘Tot es mou, que cobra 52.500 euros l’any, segons la CCMA, es dediqui a promocionar el seu llibre a costa del contribuent amb una sèrie de discursos interminables. El que et demano és que els serveis i programes informatius facin la seva feina i parlin del contenciós sobre el possible plagi de ‘L’espia del violí’ i del meu llibre.

Cordialment,

Josep Maria Loperena